معرفی واحد

۱۸ شهریور ۱۳۹۲ | ۱۸:۲۰ کد : ۲۴ واحد تهران شمال
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال 10 آبان ماه 1365 فعالیت دانشگاهی خود را شروع کرد.
معرفی واحد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در یک نگاه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال 10 آبان 1365 تأسیس و با 30 نفر دانشجو حرکت دانشگاهی خود را آغاز کرد. در حال حاضر این واحد دانشگاهی با دارا بودن71/3386 امتیاز، رتبه « جامع » را از آن خود کرده است. اسامی روسای واحد و مدت زمان مسئولیت ایشان به شرح زیر می باشد.

• دکتر احمد شاهورانی از سال 1365 الی 1368
  • زنده یاد دکتر علی معصومی از سال 1368 الی 1372
  • دکتر مرتضی خسروی از سال 1372 الی 1381
  • دکتر پیمان مهستی از سال 1381 الی 1384
  • دکتر احمد یعقوب ­نژاد از سال 1384 تا اردیبهشت 1391
  • دکترمسعود اخوان فرد از اردیبهشت 1391 تا دی ماه 1392
  • دکتر علی محمد صفا نیا از دی ماه 1392 تا کنون

درحال حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال 24هزار و 172دانشجو در 149 رشته و گرایش تحصیلی در 9 دانشکده به تحصیل اشتغال دارند که در ترکیب رشته‌ای دانشجویان واحد، تعداد 6 هزار و165 نفر در مقطع کارشناسی ارشد  و 279 نفر در مقطع دکترا و 17 هزار و 724 نفر در مقاطع تحصیلی کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته می‌باشندو راه اندازی  55 رشته در مقاطع مختلف دردست اقدام است . این در حالی است که  626 نفر پرسنل اداری، 481 نفر عضو هیأت علمی تمام وقت و نیمه وقت 628 نفر به عنوان مدرس مدعو در ارایه خدمات دانشگاهی و تدریس و تعلیم دانشجویان اهتمام دارند و برابر آمار موجود بالغ بر 75 هزار و 346 نفر از بدو تأسیس این واحد تاکنون از آن فارغ التحصیل شده اند.

اعطای تسهیلات مالی به دانشجویان در راستای کمک هزینه های تحصیلی وام صندوق ، وام ازدواج ، قرض الحسنه شهریه، قریب 50 میلیارد ریال توسط واحد به اضافه 22 میلیارد ریال تسهیلات دولتی پرداخت شده است. مضافاً تسهیلات مالی شامل وام های ضروری، خرید مسکن، تعمیرات، صندوق پس انداز ، ودیعه مسکن به کارکنان و اعضای هیأت علمی نیز پرداخت شده است. برگزاری 290 دوره کلاسهای آموزشی ضمن خدمت معادل 6هزار و 580 ساعت از دیگر عملکرد های حوزه اداری و مالی این واحد بوده است.

انتشار 454 مقاله درنشریات با درجه  ISI ،  1167 مقاله در مجلات علمی- پژوهشی،  1173 مقاله علمی _ ترویجی چاپ و  227  مقاله در همایش و سمینارهای داخلی و خارجی توسط اعضای هیأت علمی و دانشجویان، ارائه 180 عنوان طرح پژوهشی خاتمه یافته ، 40 عنوان کتب تألیفی و 65 عنوان کتب ترجمه شده ، بخشی از فعالیت های پژوهشی  در این واحد است ضمن این که 449 عضو فعال در باشگاه پژوهشگران جوان،   با 210 عنوان فعالیت پژوهشی تاکنون 52 اختراع را به ثبت رسانده است .

این واحد دانشگاهی دارای 4 لابراتوار زبان و 54 آزمایشگاه و 7 کارگاه مجهز به امکانات و دستگاه های پیشرفته از جمله دستگاه جذب اتمی، FT-IR، GC/MSو XRD   می باشد که به دانشجویان به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی خدمات ارایه می نماید. لازم به ذکر است تعداد نشریات مصوب واحد تهران شمال مجموعا" 14 عنوان شامل 8 عنوان علمی - پژوهشی و یک عنوان علمی – ترویجی و 5  عنوان علمی- عمومی می‌باشد. دانشجویان این واحد دانشگاهی نیز در کنار تحصیل در 29 انجمن علمی ، ادبی و هنری فعالیت دارند.

شرکت در نمایشگاه های پژوهشی و فناوری، اقدام در جهت 34 مورد طرح پژوهشی برون دانشگاهی و انعقاد 11مورد آنها ، اقدام در جهت انعقاد 62 مورد تفاهم نامه و انعقاد 12 مورد تفاهم نامه داخلی و اقدام در جهت 3 مورد تفاهم نامه خارجی و انعقاد3 تفاهم نامه با دانشگاه های خارج از کشور (نیگاتا- ژاپن ، سی ینا- ایتالیا و بوداپست مجارستان)، ایجاد مرکز  تحقیقات مشترک نمک با واحد گرمسار و اخذ مجوز برای احداث و توسعه کارخانه نمک توسط دو واحد گرمسار و تهران شمال، همکاری با واحد بندرگز در جهت ایجاد مرکز پرورش ماهیان خاویاری، از امور شاخص پژوهشی در این واحد  می باشد.

در حوزه فرهنگی برگزاری سلسله جلسات سبک زندگی با حضور حجت الاسلام والمسلمین صدیقی، برگزاری کارگاه‌ها، نشست‌ها و جلسات فرهنگی،حمایت از مشارکت دانشجویان و اساتید در قالب کانون‌های جرعه نور (نماز)، شهروند مسئول و امر به معروف و نهی از منکر با اجرا و برگزاری جلسات ستادهای مرکزی این کانون‌ها در دانشکده و ستاد،فعال کردن و برگزاری جلسات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی،تدوین فاز اول سند نقشه جامع فرهنگی واحد، برگزاری کارگاه‌های آموزشی خاص مدیران و کارکنان فرهنگی، راه‌اندازی رادیو فرهنگ و نشریه الکترونیکی و هفته‌نامه الکترونیکی فرهنگی (تنها نشریات الکترونیکی فرهنگی در سطح دانشگاه آزاد اسلامی)، برگزاری کارگاه جنگ نرم برای اساتید واحد با حضور بیش از 186 نفر،انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با معاونت پژوهشی در حوزه‌ پژوهشهای فرهنگی،انجام پژوهش‌های فرهنگی با عناوین سبک زندگی و... به تعداد 10 عنوان (در حال اجرا)،برگزاری کارگاه‌های رفع شبهات دینی، مشارکت فعال در فعالیت های بسیج اساتید، دانشجویی و کارکنان در قالب برگزاری اردوهای فرهنگی، کارگاه های تخصصی جنگ نرم و....برگزاری مسابقات با محوریت نماز و قرآن، مقاله نویسی و.... بخشی از عملکرد این واحد دانشگاهی می باشد.

در راستای توسعه فضاهای آموزشی و تحقیقاتی و دست یافتن به استاندارد 10 متر سرانه هر دانشجو، پروژه تجمیع دانشکده های واحد، برنامه ای جهت احداث و تکمیل مجتمع دانشگاهی در زمینی به مساحت 22 هکتار (مشتمل بر 17 ساختمان آموزشی، فرهنگی، رفاهی و ورزشی) اقدام و تدوین شده است. هم اکنون با برنامه ریزی صورت گرفته حدود 37هزار متر مربع ساختمان آموزشی و ورزشی احداث شده که شامل ساختمان شهید احمدی روشن(دانشکده های مدیریت و علوم اجتماعی ) به زیربنای بالغ بر 16هزار متر مربع ، و ساختمان شهید تهرانی مقدم(دانشکده های علوم انسانی و زبانهای خارجی) بالغ بر 17 هزار متر مربع و مجتمع ورزشی به مساحت 3 هزار و 725 متر مربع به بهره برداری رسیده و روند تکمیل پروژه های مجتمع آزمایشگاه مرکزی به متراژ حدود 24هزار متر مربع و بیش از 60% پیشرفت فیزیکی و ساختمان دانشکده فنی و مهندسی به متراژ حدود 22هزارمتر مربع و بیش از 25% پیشرفت عمرانی ،در دست اقدام بوده که در سال آینده قابل بهره برداری خواهد بود.

به روز شده در تاریخ 20/11/92