معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال:

۲۶ آبان ۱۳۹۲ | ۱۸:۳۶ کد : ۳۳ اخبار و رویدادها
امروز جنگ نرم در قالب رسانه‌ها و فضای مجازی بر عرصه دانشگاه که بیشتر نیاز علمی دارد، نفوذ یافته است دکتر محسن محبی معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در گفت و گو با روابط عمومی این واحد دانشگاهی به تشریح برنامه ها و راهبردهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال پرداخت . وی به سئوالات ما چنین پاسخ گفت:
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال:

دکتر محسن محبی معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در گفت و گو با روابط عمومی این واحد دانشگاهی  به تشریح برنامه ها و راهبردهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال پرداخت . وی به سئوالات ما چنین پاسخ گفت:

• در خصوص چشم‌اندازهای فرهنگی واحد توضیح فرمایید؟

بر اساس چشم انداز فرهنگی واحد تهران شمال در افق 1404؛ این واحد دانشگاهی است خردورز، عقلانیت گرا، آزاداندیش، خلّاق، متعهد به آرمان‌های اسلام و انقلاب اسلامی، توانمند در ترویج و تعمیق معرفت دینی و فرهنگ نماز و امر به معروف و نهی از منکر و مقابله با تهاجم فرهنگی از طریق نهادینه‌سازی ارزش‌های انقلاب اسلامی و تجلّی‌بخش سبک زندگی و الگوی تمدن نوین اسلامی- ایرانی با مرجعیت وحدت حوزه و دانشگاه بر پایه فرهنگ و تفکر بسیجی و دارای تعامل اثربخش با خانواده‌های دانشگاهیان در بین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که دارای ویژگی‌های زیر است:

-تقویت عقلانیت، خردورزی و خلاقیت در میان دانشگاهیان در پرتو تعالیم اسلامی و توجه به همبستگی سرشتی مفاهیم‌وحیانی، عقلانی و تجربی

-برخورداری از بینش و بصیرت دینی و اخلاقی و وفاداری به ارزش‌ها و صبر و پایداری در جهت تحقق آرمان‌‌های انقلاب اسلامی

-آزاد اندیشی از طریق:

الف: راه‌اندازی کرسی‌های آزاداندیشی برای دانشجویان و کارکنان

ب: راه‌اندازی کرسی‌های نظریه پردازی برای اساتید

-تعمیق فرهنگ نماز و امر به معروف و نهی از منکر مبتنی بر آموزه های اسلام ناب

- تجلی بخش سبک زندگی و آینده پژوهانه و تأثیرگذار و الگوبودن برای تمامی دانشگاه‌ها و دانشگاهیان

-خلاقیت گرایی مبتنی بر:

الف: بسط زمینه‌های لازم برای شکوفایی استعدادهای فرهنگی - هنری و حمایت از ابتکارات و نوآوری‌ها در حوزه‌   فعالیت‌های فرهنگی

ب: گسترش روحیه خلاقیت و ابتکارات در حوزه‌های فرهنگی

-توسعه و تعمیق تفکّر بسیجی و نهادینه‌سازی ارزش‌های بسیج(ولایت‌مداری، انسجام عمومی، اتّحاد، تفکر گروهی، روزآمدی و منفعت جمعی)

-دارای ارتباط و تعامل موثر با حوزه‌های علمیّه و تبادل اطلاعات علمی، پژوهشی و فرهنگی

• برای دانشجویان جدیدالورود سال تحصیلی 92-93 چه برنامه‌هایی در نظر گرفته‌اید؟

برنامه‌های ‌فرهنگی در نظر گرفته شده برای شش ماهه دوم سال 92 با توجه به نیاز ورودی‌های جدید طراحی شده است تا بتوانیم این عزیزان را که تازه وارد محیط دانشگاه شده‌اند با اصول و مبانی فرهنگ اسلامی بیشتر آشنا نماییم. در این راستا ویژه‌نامه‌ای با محوریت فعالیت‌های فرهنگی و جلب مشارکت دانشجویان در این حوزه، تهیه و سعی شد به هر آنچه که مورد نیاز یک دانشجوی جدیدالورود به واحد باشد اشاره گردد؛ از جمله شرح مختصر وظایف معاونت‌‌ها و مدیریت‌ها در دو سطح ستاد و دانشکده.

این ویژه نامه همراه با سایر هدایای فرهنگی در جلسات توجیهی که در دانشکده‌ها برگزار شد، توزیع ‌گردید.

• با عنایت به دغدغه های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و با توجه به هجمه‌های فرهنگی جنگ نرم ایادی استکبار و تأثیر آن بر نسل جوان به ویژه دانشجویان، راهبرد حوزه فرهنگی واحد در این راستا چیست؟

به فرمایش مقام معظم رهبری مد ظلّه العالی  "جنگ ما با دشمنان تمام نشده است، فقط رویکرد غرب پس از جنگ تحمیلی عوض شده و در قالب جنگ نرم ادامه دارد"، امروز جنگ نرم در قالب رسانه‌ها و فضای مجازی بر عرصه دانشگاه که به این فضا بیشتر نیاز علمی دارد، نفوذ یافته است. جنگ نرم بیشتر در فضای شبکه‌های رسانه‌ای و ماهواره‌ای در قالب تخریب عرف‌ها و هنجارسازی‌های فرهنگ یکسان غربی صورت می‌گیرد، لذا در حوزه دانشگاه اهمیت جنگ نرم خیلی بیشتر است چرا که دشمنان استاد و دانشجوی ما را بیشتر از سایر اقشار هدف قرار گرفته‌اند و این وظیفه ما را در مقابله با آن و نقش روشنگری و اطلاع رسانی که بعهده داریم، سنگین‌تر نموده است.

در این راستا معاونت فرهنگی همانند سال گذشته، در سال تحصیلی 92 - 93  نیز جلسات متعددی را برای استادان، کارکنان و دانشجویان در خصوص دانش افزایی فرهنگی و علمی برگزار خواهد کرد، بطوری که مقرر شده هر دانشکده حداقل یک کارگاه آموزشی در ارتباط با جنگ نرم برگزار نماید، همچنین تهیه و توزیع بروشور، ویژه‌نامه و کتاب‌های آموزشی در این زمینه نیز مد نظر می‌باشد.

• در خصوص نظارت و ارزیابی طرح‌های فرهنگی واحد چه تمهیداتی در نظر گرفته می‌شود؟

پیشبرد هر برنامه‌ا‌ی بدون نظارت و ارزشیابی نتیجه موثری در پی نخواهد داشت و به مرور زمان کارآیی و اثربخشی لازم را کاهش خواهد داد لذا طرح پژوهشی با عنوان آسیب شناسی برنامه ها و فعالیت‌های فرهنگی در دستور کار این معاونت قرار دارد که در آینده‌ای نزدیک اجرا خواهد شد تا زوایای گوناگون فعالیت‌های فرهنگی و آسیب‌های موجود در این زمینه مشخص شده و با رویکرد علمی بررسی گردد، همچنین نیازسنجی از دانشجویان جهت تدوین برنامه‌های مورد نیاز آنان و نظرسنجی پس از اجرای هر برنامه‌ جهت پربار نمودن برنامه‌ها از رویکردهای این حوزه می باشد که در این راستا راهبردهای ذیل تدوین شده است:

تعیین و تعریف شاخص‌ها و معیارهای نظارت و ارزیابی.

تأکید بر صراحت و شفافیت و هماهنگی در نظارت و ارزیابی.

مبتنی کردن تشویق و ارتقاء و تخصیص منابع بر نتایج ارزیابی ها.

حفظ، استمرار و تداوم نظارت و ارزیابی فرهنگی و ارائه گزارش‌های سالانه.

مبتنی کردن برنامه‌ریزی‌های فرهنگی در مقاطع مختلف بر نتایج ارزیابی و نظارت.