آخرین وضعیت تجمیع ۷ پردیس دانشگاه آزاد اسلامی/۵۰۰ هزار متر مربع پروژه تحویل موقت یا قطعی شده‌است

۲۲ مهر ۱۳۹۳ | ۱۷:۴۴ کد : ۴۰۷ اخبار و رویدادها
خبرگزاری آنا: معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی، جزییات تجمیع ۷ پردیس دانشگاه آزاد اسلامی را تشریح کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر یک میلیون و ۳۷۷ هزار مترمربع پروژه در دست احداث دارد.

محسن هاشمی در گفت‌و‌گو با آنا تشریح کرد:

مهندس محسن هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، با بیان اینکه ساختمان‌های دانشگاه آزاد در تهران در فضایی حدود 600 کیلومتر مربع از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب گسترده هستند، گفت: متأسفانه این ساختمان‌ها از یک فیزیک مناسب برخوردار نیستند و طرح تجمیع سازمان مرکزی، واحدهای تهران مرکز، شمال، غرب، جنوب، پزشکی و مجازی از اولویت‌های دکتر میرزاده رئیس دانشگاه است.

وی افزود: خوشبختانه روسای واحدهای دانشگاهی نیز این موضوع را جدی گرفته‌اند و از انجام این طرح پشتیبانی کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین نکته داشتن یک زمین مناسب برای اجرای طرح تجمیع است، گفت: تاکنون مکان یابی برای همه پردیس‌ها انجام شده و به جز واحد تهران مرکز که در شورای عالی معماری دانشگاه مطرح شده که بهتر است در بافت فرسوده تهران شکل بگیرد.

"بافت فرسوده عودلاجان"

وی با بیان اینکه پیدا کردن زمین مناسب برای تجمیع واحد تهران مرکز به جز در بافت‌های فرسوده یا پادگان‌هایی که قرار است از تهران خارج شود امکان پذیر نیست، گفت: با توجه به اینکه سامان دهی بافت‌های فرسوده نیز از اولویت‌های دکتر قالیباف شهردار تهران می‌باشد قرار شد که با تفاهم نامه‌ای که با شهرداری تهران منعقد شد واحد تهران مرکز را در یکی از بافت‌های فرسوده اطراف پارک هرند، بافت‌‌های فرسوده عودلاجان و سنگلج بارگذاری کنیم که پارک هرند در اولویت قرار گرفته است چرا که پارک و مسجد واقع در آن در محیط دانشگاه قرار می‌گیرد و ارتباط منطقی از نظر فرهنگی و اجتماعی بین مردم و دانشگاه ایجاد می‌شود.

"پارک هرندی"

هاشمی خاطر نشان کرد: ایده‌های دیگری نیز برای تجمیع واحد تهران مرکز مطرح است که یکی از آن‌ها نیز طراحی پیاده راه به سبک خیابان صبا است.

وی ادامه داد: 70 تا 80 درصد نظر شورای عالی معماری دانشگاه آزاد مبنی بر تجمیع واحد تهران مرکز در بافت فرسوده و 20 تا 30 درصد در پیاده راه است که تصمیم قطعی در این رابطه گرفته خواهد شد.

وی با بیان اینکه تجمیع واحد تهران جنوب در زمین‌های اطراف دانشکده فنی مهندسی این واحد در اتوبان آهنگ صورت خواهد گرفت، گفت: برای تجمیع واحد تهران غرب نیز زمینی را در غرب تهران بالای اتوبان همت در نظر گرفته‌ایم.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد ادامه داد: طرح تجمیع واحد تهران شمال در منطقه حکیمیه تهران صورت خواهد گرفت که سایت و ساختمان‌های آن کاملا مشخص است.

وی اضافه کرد: ساختمان‌های علوم پزشکی نیز در کنار بیمارستان فرهیختگان واقع در منطقه پونک تجمیع خواهند شد.

هاشمی در بخش دیگر از سخنانش با بیان اینکه طی سه سال گذشته کشور دچار بحران جدی تورم و از سوی دیگر درگیر اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها شد، گفت: تغییر قیمت سوخت و دلار در سالهای 89 و 90 و تورم مربوط به سال 91 که تحت تأثیر تحریم‌ها در موضوع نفت بود، موجب کم شدن درآمد‌های ارزی و نفتی کشور و افزایش نرخ دلار شد به طوری که  بانک مرکزی نرخ تورم را بین 39 تا 40 درصد اعلام کرد.

وی افزود: در این‌ سال‌ها کار ساخت و سازها و ساختمان‌های دانشگاه آزاد که به مرز 80 درصد رسیده بود به علت بسته شدن قراردادها با نرخ ثابت  و از سوی دیگر تورم حاکم بر کشور و همچنین تغییر مدیریت و بالا نرفتن شهریه‌ها، همگی موجب شد که نقدینگی دانشگاه دچار مشکل شود و تورم و کمبود نقدینگی موجب توقف پروژه‌ها شود.

هاشمی ادامه داد: از سوی دیگر پیمانکاران تقاضای تعدیل قیمت‌ها را داشتند که نسبت به این پروژه‌ها تصمیم گیری نشد و 90 درصد پروژه‌ها دچار رکود شد و بیش از 50 درصد نیز متوقف شدند.

وی تصریح کرد: یکی از اولویت‌های دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اتمام پروژه‌های نیمه تمام است که ما حدود یک میلیون و 800 هزار متر مربع ساختمان نیمه تمام داشتیم که قرارداد آن‌ها بلاتکلیف بود که شامل  پیشرفت فیزیکی 5 درصد تا90 درصد بود.

وی ادامه داد: اولویت اول ما اتمام پروژ‌ها بود و یکی از دلایل سفر‌های من به استان‌ها نظارت بر نحوه ساخت و کیفیت و کمیت ساخت و ساز‌ها بود تا با صحبت و مذاکره با مشاوران تصمیم مناسبی اتخاذ شود

هاشمی یادآور شد: هم اکنون متراژ پروژه‌ها به یک میلیون و 300 هزار متر مربع رسیده است ، یعنی طی این مدت 500 هزار متر مربع پروژه تحویل موقت یا قطعی شده است.

وی تصریح کرد: همچنین تصمیم گیری شد که تا آخر سال وضعیت تمامی پروژه‌ها روشن شود و آنهایی که زیر 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند برای آنها تصمیمات ویژه‌ای گرفته شود و پروژه‌های بالای 50 درصد نیز ساخته و تکمیل شوند.