دانشگاه‌ آزاد پرچم‌دار حرکت شتابان رشد علمی در کشور

۲۸ مهر ۱۳۹۳ | ۱۶:۳۳ کد : ۴۱۳ اخبار و رویدادها
خبرگزاری آنا: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر توسعه تحصیلات تکمیلی با حفظ استاندارد‌های آموزش عالی و شاخص‌های کیفی‌سازی و همچنین توسعه شرکت‌های دانش بنیان به موازات یکدیگر تاکید کرد.
دانشگاه‌ آزاد پرچم‌دار حرکت شتابان رشد علمی در کشور

میرزاده در شورای دانشگاه تاکید کرد:

توسعه تحصیلات تکمیلی با حفظ استاندارد‌ها و شاخص‌های کیفی/ دانشگاه‌ آزاد پرچم‌دار حرکت شتابان رشد علمی در کشور

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر حمید میرزاده در جلسه شورای دانشگاه با بیان این مطلب افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به اینکه بیش از 40 درصد بار آموزش عالی کشور را به دوش می‌کشد مخاطب پیام مقام معظم رهبری در سند علم و فناوری است و ما باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که تا سال 1404 به قطب علمی جهان اسلام تبدیل شده و سهم دانشگاه آزاد اسلامی در اجرای این ماموریت سهمی عظیم باشد.

وی با بیان اینکه تا سال 1404 باید 50 درصد تولید ناخالص ملی از فعالیت‌های اقتصادی دانش محور محقق شود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از مخاطبان اصلی این سند باید در جهت رشد تحصیلات تکمیلی که یک ضرورت کلی برای کشور است گام بردارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب اخیرا درباره شرح ماموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمودند که به هیچ بهانه‌ای نباید حرکت شتابان رشد علمی کشور متوقف شود، باید به کسانی که با دانشگاه آزاد اسلامی زاویه دارند و به آن هجمه وارد می‌کنند، نشان دهیم که توسعه تحصیلات تکمیلی در کشور یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و تولید علم از ملزومات آن است.

میرزاده یادآور شد: تعداد دانشجویان موجود بعلاوه دانشجویان ورودی‌های جدید در مقاطع کار‌شناسی ارشد و دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 93 از همه دانشگاه‌های ایران بیشتر خواهد بود و این موجب افتخار ما است که پرچم‌دار رشد شتابان علمی در کشور باشیم.

باید به ازای هر هیات علمی یک تولید علمی داشته باشیم

وی تاکید کرد: باید به ازای هر هیات علمی یک تولید علمی داشته باشیم و من امیدوارم که به موازات مشارکت دانشگاه در تولید علم، تولید ثروت از آن نیز افزایش یابد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اکثر واحدهای دانشگاهی این دانشگاه در حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مراکز رشد، شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری هستند، گفت: بنای ما این است که با همکاری معاونت عمرانی دانشگاه 31 پارک علم و فناوری را در هر استان ایجاد کنیم و مراکز رشد دانشگاه نیز از 48 مرکز به 150 مرکز برسد.

میرزاده ابراز امیدواری کرد که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی نیز تا سال 96 به 800 شرکت برسد.

بازنگری برنامه راهبردی 5 ساله اول حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه

در ادامه این جلسه دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی‌اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز، بازنگری برنامه راهبردی 5 ساله اول حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه را با توجه به اسناد بالادستی و نقشه جامع علمی کشور مورد بحث و بررسی قرار داد و در خصوص چشم انداز برنامه یک ساله دانشگاه، ارزش ها،اهداف راهبردی و عملیاتی، اقدامات اجرایی و... مطالبی را مطرح کرد.

وی با اشاره به جهانی شدن و برنامه جهانی سازی که پدید آورنده خرده فرهنگ های جدید است، بر لزوم بازنگری در اهداف فرهنگی اجتماعی پیشین دانشگاه و پاسخ گویی به نیازهای جدیدی تاکید کرد.

هاشمی ، چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی را رسیدن به جایگاه برتر در تولید و ترویج علم ، تاثیرگذاری در تحولات جامعه، پاسخ گویی به نیازهای علمی، آموزشی و پژوهشی کشور، پرورش انشان‌های متخصص، متدین، اخلاق مدار و خلاق و کانون انتخاب استعدادهای برتر دانست.

معاون فرهنگی‌اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی ، جامع نگری در سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرا، پژوهش محور کردن تصمیمات و اقدامات در حوزه فرهنگی و اجتماعی، بهبود مستمر کیفیت خدمات فرهنگی، اصلاح ساختار تشکیلاتی و سازمانی ،بهسازی محیط فعالیت فرهنگی و چابکی و چالاکی در ارایه خدمات فرهنگی و ... را از جمله اهداف راهبردی ذکر کرد.

وی ، هشت محور برنامه‌ها و اهداف عملیاتی و اقدامات را دین و اخلاق، ارزش های امام خمینی(ره)، انقلاب و رهبری، فرهنگ، هنر، گسترش کانون ها و باشگاه‌های دانشگاهی، سیاحت و گردشگری ، مشاوره فرهنگی و توسعه مشارکت اجتماعی برشمرد.

در ادامه این جلسه ، سایر اعضای شورای دانشگاه نیز به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.