هر واحد دانشگاهی متولی یک قطب علمی در کشور باشد/ خلق ثروت نیازمند مدیریت صحیح و دقیق است

۱۵ شهریور ۱۳۹۶ | ۰۹:۵۶ کد خبر : ۵۱۴۱ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها

دکتر رهبر خطاب به اعضای شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد:

شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد به ریاست دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور معاونان، روسای واحدهای استان و اعضای شورا صبح امروز درسازمان مرکزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرهاد رهبر در این جلسه با تبریک دهه ولایت و عید غدیر خم گفت: امیدوارم کار دانشگاه آزاد اسلامی به برکت این ایام فرخنده و خجسته، خیر و برکت پیدا کند.
وی با اشاره به گزارشهایی که از سوی مسؤولان دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد درباره فعالیتها و اقدامات انجام شده در واحدها ارائه شد، افزود: تصویر مثبت و روشنی از وضعیت آموزشی و پژوهشی واحدها و مراکز آموزشی این استان در ذهنم نقش بست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: از همین امروز مدیران استانی پیشنهادات و نظرات خود را با معاونتهای مربوطه برای بحث و بررسی بیشتر در میان بگذارند و در صورت تصویب به مرحله اجرا در بیاورند.
دکتر رهبر ادامه داد: براساس سیاستهای جدید دانشگاه آزاد اسلامی اختیارات بیشتری به واحدها و مراکز آموزشی واگذار می شود، اما متناسب با آن مسئولیت‌ها مسؤولان و مدیران استانی سنگین تر و توقعات بیشتر می شود.
وی به موفقیت‌های دانش آموزان سما در تولید اسانس عطر اشاره و تصریح کرد: وقتی دانش آموزان سما دانشگاه آزاد اسلامی در سطح ابتدایی به چنین دستاورد بزرگی که قابل ستایش و تقدیر است، دست پیدا می کند، طبیعتاً سطح توقع ما از دانشجویان بالاتر می رود.
توجه به مهارت آموزی متناسب با مزیت‌های نسبی منطقه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، عدم مهارت و توانایی دانش آموزان و دانشجویان را از مشکلات اساسی دانست و گفت: نداشتن مهارت با مدرک تحصیلی بالا بزرگترین ضعف است.
وی افزود: باید در دوره های دبیرستان، هنرستان، کاردانی و کارشناسی مهارت آموزی متناسب با مزیت‌های نسبی منطقه در دستور کار قرار گیرد.
تعریف رشته های بین رشته‌ای متناسب با نیازهای منطقه
دکتر رهبر، تعریف رشته های بین رشته‌ای در مقاطع تحصیلات تکمیلی که مورد نیاز جامعه نیز باشد را مورد تأکید قرار داد و افزود: رشته های تحصیلی خود را متناسب با خواسته های داوطلبان، علاقه مندان و نیاز کشور و منطقه دانشگاهی خود توسعه و گسترش دهید تا بتوانید از نیروهایی که خود آموزش داده اید نیز استفاده کنید.
وی خطاب به مسؤولان دانشگاهی استانها، گفت: انتظار می رود بتوانید استان خود را به یک یا دو قطب علمی متناسب با مزیتهای استان اعم از جغرافیا، نیروی انسانی، اقتصاد و ... تبدیل کنید به طوری که هر یک از واحدهای دانشگاهی متولی یک قطب علمی در کشور باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پایان نامه ها و رساله های دانشجویی باید هدفمند ساماندهی شوند، اظهار داشت: گروه های آموزشی پروژه های علمی و پژوهشی و پایان نامه های استادان و دانشجویان را در راستای اهداف کلان دانشگاه پیش ببرند.
دکتر رهبر با تأکید بر نقش تأثیرگذار شرکتهای دانش بنیان در توسعه آموزش و پژوهش کشور، گفت: پژوهشگران ایده هایی که قابلیت تبدیل شدن به محصول را دارند، شناسایی، غربالگری و الگوسازی کنند و کمبودهای حوزه پژوهش را برطرف سازند، چرا که سیاست دانشگاه آزاد اسلامی توسعه کیفی در حوزه آموزش و پژوهش است.
وی ادامه داد: واحدهای دانشگاهی همزمان با توسعه آموزش و پژوهش از ارتقاء سطح فرهنگ اسلامی ـ ایرانی غافل نباشند و توجه جدی به مسائل فرهنگی داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ورزش در ذیل فرهنگ معنا و مفهوم پیدا می کند، افزود: روحیه پهلوانی، قهرمانی و اخلاق ورزشکاری را در ورزشکاران خود تقویت کنید و بدانید که هزینه در امر ورزش سرمایه گذاری با ارزش و سودمندی است.
دکتر رهبر در پاسخ به درخواست چاره اندیشی یکی از روسای واحدهای استان کهگیلویه و بویراحمد درخصوص نیروی انسانی، هیأت علمی و ساختمانهای مازادی که وجود دارد، خاطر نشان کرد: واحدها نیاز به یک بازنگری و مدیریت خیلی دقیق و صحیح در استفاده از امکانات مازاد خود دارند.
وی افزود: مدیران دانشگاهی با مدیریت همه جانبه و درست از منابع مازاد خود به منظور خلق ثروت و ایجاد درآمد استفاده کنند. به عنوان مثال واحد گچساران که در شهر نفت خیزی واقع شده است، می‌تواند از امکانات مازاد خود برای تأسیس آزمایش و پژوهشگاه نفتی که مورد نیاز کشور است، بهره مند شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد، محرومیت و اشتغال است، گفت: این وظیفه دانشگاه است که با توان علمی خود ضمن اشتغال زایی و کارآفرینی، برای منطقه ایجاد ثروت کند و مشکلات این استان را به شکل منطقی و صحیح حل نماید.

دکتر رهبر خطاب به مدیران و مسؤولان دانشگاهی گفت: شما آتش به اختیار در حوزه علم و فناوری، آموزش و پژوهش هستید و وظیفه سازمان مرکزی فقط نظارت و هموار کردن مسیر رشد و پیشرفت شماست.
وی ادامه داد: مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی خلق ثروت با تولید علم و دانش، توسعه فعالیتهای علمی و پژوهشی، توسعه شرکتهای دانش بنیان، تبدیل ایده به محصول و کارآفرینی است.