با دانشکده های واحد تهران شمال بیشتر آشنا شویم( دانشکده الهیات و معارف اسلامی )

۲۰ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۱:۲۰ کد : ۶۲۱۹ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها اخبار تصویری
با دانشکده های واحد تهران شمال بیشتر آشنا شویم( دانشکده الهیات و معارف اسلامی )

دکتر فهیمه ملک زاده، سرپرست دانشکده الهیات و معارف اسلامی واحد تهران شمال با ارسال گزارشی دانشکده تحت امر خود را چنین معرفی کرده است:

معرفی دانشکده الهیات و معارف اسلامی

دانشکدۀ الهیات و معارف اسلامی یکی از قدیمی‌ترین دانشکده‌های واحد تهران شمال است که از سال 1367 به ‌صورت فضایی مستقل در پیکره واحد تهران شمال آغاز به کار کرد. تاریخچۀ شکل‌ گیری دانشکدۀ الهیات از جهاتی با سایر دانشکده‌ها متفاوت است و بنای اولیه آن به همت نخستین ریاست دانشکده، زنده ‌یاد وجیه اللهی و جمعی از خیّرین فرهیخته در قالب موقوفه شروع به کار کرد. روسای بعدی این دانشکده به ترتیب: آیت‌الله مهدی حائری تهرانی، دکترمحسن میرباقری، دکتر غلامعلی آریا، دکتر محمد قاسمی، دکتر سید عطااله افتخاری و آیت الله دکتر سید محمد موسوی بجنوردی بودند. هم اکنون نیز سرکار خانم دکتر فهیمه ملک زاده ریاست دانشکده را به عهده دارند.

در حال حاضر، این دانشکده صدها دانشجو دارد که در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول تحصیل هستند. مقطع کارشناسی شامل رشته های: فقه و مبانی حقوق،  ادیان وعرفان، و علوم قرآن و حدیث است. مقطع کارشناسی ارشد شامل رشته های: فقه و مبانی حقوق، ادیان و عرفان، علوم قرآن و حدیث،  فلسفه و حکمت اسلامی، فقه مقارن و حقوق جزا، فقه و حقوق خصوصی، و فقه و حقوق جزا می ­شود و مقطع دکتری نیز شامل رشته های: فقه و مبانی حقوق،  ادیان و عرفان،  علوم قرآن و حدیث،  فلسفه و حکمت اسلامی است. راهبری این مجموعه را 38 عضو هیأت علمی برعهده دارند که 25 نفر از آنان تمام وقت، یک نفر نیمه وقت و12 نفر مدعو هستند. تاکنون حدود 12000 نفر از این دانشکده فارغ التحصیل شده اند و تعداد زیادی از آنان در مناصب قضاوت، وکالت، مشاور حقوقی، کارشناس دادگستری، سردفتردار اسناد رسمی، کارمندان فرهنگی، آموزش­یاران قرآن، مبلغان معارف اسلامی، معلمان دروس دینی، مدرس دانشگاه و... مشغول به کار می باشند.

ساختمان این دانشکده افزون بر فضاهای اداری، دارای کلاسهای مختلف، سایت اینترنت، کتابخانه ای با حدود26000 جلد کتاب و 150 نرم ­افزار، سالن مطالعه، صندوق رفاه جهت تقسیط شهریه، سالن کنفرانس و دفاع، نمازخانه، بوفه مجزا برای آقایان و بانوان، انتشارات، مجله پژوهشی، انجمن­های دانشجویی، دفتر مشاوره، دفتر بسیج، دفتر فرهنگ و... است. این مجموعه علاوه بر کلاسهای درسی مقاطع مختلف، میزبان کلاسها، سمینارها، کارگاهها و دورهای فوق برنامه است. همچنین، در مناسبت­های گوناگون، مراسم فرهنگی-مذهبی ویژه نیز در محل دانشکده برگزار می­شود.

اعضای هیئت علمی این دانشکده آثاری پرشمار را تالیف کرده اند و در نوشتن مقالات برای نشریات معتبر نیز کما بیش فعال هستند. نشریه نامه الهیات نشانگر بخشی از تحقیقات مشترک دانشجویان و اساتید است و به همت واحد پژوهش دانشکده چاپ می­ شود. سایت اینترنتی دانشکده آماده ارائه سرویس های مصوب به دانشجویان بوده و مددکار بخش پژوهش است. خدمات دانشکده نیز به نوبه خود عهده دار نظافت دائمی و تدارک تسهیلات رفاهی لازم برای دانشجویان، کارمندان و اساتید است. همچنین، این دانشکده فضایی مستقل را جهت پارک ماشین در اختیار کارمندان و اساتید قرار داده است.

این دانشکده در نظر دارد که مرکزی را جهت مشاوره حقوقی خانواده تاسیس نماید تا بتواند به افراد نیازمند در این زمینه یاری رساند. وجود دادگاه خانواده (شعبه ونک) در نزدیکی محل  باعث شده است که تقاضای لازم برای راه اندازی چنین مرکزی در دانشکده فراهم باشد. همچنین، کارمندان و دانشجویان هم می توانند از خدمات آن با قیمتی نازلتر استفاده کنند. امیدواریم این مرکز بتواند برای اساتید و دانشگاه به میزانی قابل قبول درآمدزایی داشته باشد. گام بعدی نیز می تواند توسعه فعالیت های آن به دیگر زمینه­ های مشاوره، مانند مشاوره تحصیلی، باشد.

تاسیس مهد کودک نیز از برنامه ­های آتی دانشکده است تا دانشجویان و همکاران بتوانند فرزندان خود را همراه بیاورند و با خیالی آسوده در محل آموزش حضور داشته باشند. همچنین، برگزاری سمینار «حقوق کودک» از برنامه ­های آینده خواهد بود که به صورت استانی و در محل دانشکده برگزار خواهد شد. افزون بر این موارد، سمینارهای دوره­ای اساتید در موضوعات مختلف نیز در ترم بعدی با نظم و انسجام ارائه شده و در علمی­ تر نمودن فضای دانشکده موثر خواهد بود.

آدرس دانشکده : خیابان ولیعصر، بالاتر از تقاطع میرداماد، خیابان قبادیان غربی، پلاک 6، دانشکده الهیات و معارف اسلامی- واحد تهران شمال

تلفن :   88777312-14            دورنگار :  88787351