با دانشکده های واحد تهران شمال بیشتر آشنا شویم( دانشکده فنی و مهندسی، برق و کامپیوتر )

۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۴:۳۰ کد : ۶۲۳۲ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها اخبار تصویری

دکتر میر اسمعیل معصومی سرپرست دانشکده برق و کامپیوتر با ارسال گزارشی توانمندی های این دانشکده به شرح زیر تبیین کرده است:

دانشکده فنی و مهندسی در سال 1372 با دو رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی شیمی  فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را آغاز و در سال 1376 با اضافه شدن دو رشته مهندسی محیط زیست و مهندسی صنایع در ساختمان جدیدالاحداث قبادیان مستقر و با تلاشهای ریاست محترم وقت واحد، جناب آقای دکتر مرتضی خسروی در سال 1378 مصوب گردید.

ایجاد رشته های جدید مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی پزشکی و مهندسی فناوری اطلاعات، باعث رشد بسیار سریع این دانشکده شده و کمبود فضای فیزیکی منجر به جدا شدن رشته مهندسی محیط زیست در سال 1385 از این دانشکده و انتقال آن به دانشکده علوم و فنون دریائی گردید. سرعت رشد دانشکده تا حدی بود که پس از گذشت زمان کوتاهی مجدداً در سال 1391 رشته های مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع از مجموعه دانشکده فنی جدا و به سایت جدید الاحداث واحد واقع در حکیمیه ( سایت فعلی) منتقل و با اضافه شدن رشته های مهندسی عمران، نقشه برداری، شهرسازی و معماری به این رشته ها، دانشکده فنی و مهندسی 2 شکل گرفت.

ریاست دانشکده فنی و مهندسی را بترتیب آقایان مهندس رضا صدوقی، دکتر مرتضی کاشفی الاصل، دکتر محمد ربانی، دکتر محمد تقی ساداتی پور، دکتر نصراله مجیدیان، دکتر کیانوش فتحی واجارگاه، دکتر رضا مرندی، دکتر محمد رضا هدایتی، دکتر محمد رضا قاسمی و دکتر مجید اسدی شهمیرزادی و ریاست دانشکده فنی و مهندسی 2 را آقایان مرحوم زنده یاد دکتر نوید کامور و دکتر کیانوش فتحی واجارگاه عهده دار بوده اند.

در راستای سیاست های کلی واحد و تجمیع دانشکده ها در سایت اصلی و با آماده شدن ساختمان دانشکده فنی و مهندسی در سال 1396 ، کلیه رشته های موجود در ساختمان قبادیان به سایت اصلی منتقل و پس از تجمیع با رشته های مستقر در سایت اصلی، درساختمان جدید دانشکده فنی و مهندسی مستقر گردیدند.

تعداد زیاد دانشجویان و پتانسیل بالای این دانشکده سبب شد تا با تفکیک رشته های وابسته به گروه مهندسی برق و کامپیوتر، دانشکده جدیدی تحت عنوان دانشکده برق و کامپیوتر ایجاد شود. در حال حاضر هر دو دانشکده فنی و مهندسی و دانشکده برق و کامپیوتر  در یک ساختمان و با ساختار مجزا و تحت سرپرستی آقای دکتر میراسمعیل معصومی به فعالیتهای علمی و پژوهشی مشغول می باشند.

دانشکده فنی و مهندسی با حدود 40 عضو هیات علمی تمام وقت در رشته های مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، نقشه برداری، مهندسی معماری و مهندسی شهرسازی، در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول فعالیت می باشند. تعداد دانشجویان فعال در این دانشکده حدود 7000 نفر می باشد و تاکنون قریب به 4600 نفر از این دانشکده فارغ التحصیل شده اند.

دانشکده برق و کامپیوتر با حدود 30 عضو هیات علمی تمام وقت در رشته های مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی پزشکی و رباتیک در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول فعالیت می باشند. تعداد دانشجویان فعال در این دانشکده حدود 5000 نفر میباشد و تاکنون قریب به 4400 نفر از این دانشکده فارغ التحصیل شده اند.

فضای فیزیکی دانشکده به نحوی طراحی شده که محیطی آرام و توام با شادابی و نشاط را برای دانشجویان فراهم می نماید. کلاسها و فضاهای آموزشی بصورت استاندارد طراحی شده و به تکنولوژیهای آموزشی روز مجهز میباشند.

آزمایشگاهها و فضاهای پژوهشی در ساختمان آزمایشگاه مرکزی و در جنوب ساختمان دانشکده مستقر و در حال تکمیل و تجهیز می باشند. کارگاه های آموزشی نیز در مجموعه ای مستقل و در شرق ساختمان دایر شده و در حال سرویس دهی به دانشجویان عزیز میباشد. کتابخانه دانشکده نیز در فضائی بسیار مفرح با کتب و مراجع بروز و با فضای مستقل مطالعه برای دانشجویان و اساتید، در خدمت دانش پژوهان گرامی می باشد. ضمناً سایت اینترنت و سایتهای کامپیوتر دانشکده نیز مجهز و آماده ارائه سرویس و خدمت رسانی می باشند.

نمازخانه و بوفه خواهران و برادران در فضائی بسیار مناسب، غرفه مجهز انتشارات ، لابی بسیار مناسب برای استقرار دانشجویان و امکانات پذیرائی اتوماتیک برای رفاه حال دانشجویان در دانشکده تعبیه شده و در خدمت عزیزان قرار داده شده است.

دفتر فرهنگ دانشکده، دفتر بسیج دانشجوئی و سایر کانون های دانشجوئی در این دانشکده بسیار فعال بوده و با ارائه برنامه های متنوع فرهنگی و مسابقات گوناگون شور و اشتیاق خاصی در بین دانشجویان ایجاد می نمایند. برگزاری نماز جماعت، زیارت عاشورا در روزهای چهارشنبه، تدارک برنامه های مناسبتی، مسابقات روباتیک و سازه های ماکارونی، برگزاری نمایشگاه عکس و ..... از اهم فعالیت های این دفاتر می باشد.

اعضای هیئت علمی دانشکده با تکیه بر توانمندی ها و تجارب خود توانسته اند با ارائه مقالات متعدد در کنفرانسها و مجلات بین المللی ضمن دفاع از اعتبار دانشکده، جایگاه علمی آن را ارتقاء بخشند. تیم رباتیک دانشکده نیز به موفقیتهای چشمگیری در مسابقات ملی دست یافته است. در حال حاضر برنامه های علمی دانشگاه به گونه ای طراحی شده تا با هدفمند کردن تحقیقات و با همکاری اعضای هیئت علمی و دانشجویان عزیز، بتواند با تحقیقات ارزش آفرین، گامهای موثری در جهت حل معضلات جامعه بردارد.