برگزاری نشست تخصصی ایدز در واحد تهران شمال

۱۰ آذر ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۵ کد : ۶۶۶۵ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها
برگزاری نشست تخصصی ایدز در واحد تهران شمال

در آستانه سالروز جهانی ایدز، نشستی تخصصی با عنوان ایدز ، کادر درمان، ابعاد شناختی رفتاری، فناوری و فرهنگی آن، به همت گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه مدیریت دولتی و گروه مدیریت فرهنگی واحد تهران شمال در دانشکده مدیریت این واحد دانشگاهی برگزار شد.

در این نشست تخصصی، ابتدا مهندس میرحسینی محقق و مدرس دانشگاه با بیان ابعاد رفتاری و شناختی و تبعات بیماری ایدز برای بیماران، به نحوه برخورد کادر درمان با این بیماران اشاره کرده و ضمن تاکید بر لزوم آموزش هر چه بیشتر پرسنل درمانی به آسیب های اجتماعی و فرهنگی این مقوله پرداخت. سپس تحقیقات انجام گرفته داخلی را مورد تحلیل و بررسی قرار داده و در آخر ضمن لزوم تاکید بر نگاه پدافندی در همه سطوح تحقیقاتی اظهار داشت: " با توجه به اینکه در مقابل انواع تهدیدها تنها دفاع عامل توانایی مقابله با تهدیدات را ندارد و همچنان که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فرمودند: دفاع جزئی از هویت یک ملّت زنده است، پس باید ضمن هوشیاری با پدافند غیر عامل تهدیدات دشمن را در بخش بهداشت و درمان را به حداقل برسانیم. همچنین در ادامه افزود: باید با تحلیل حوادث گوناگون و درس گیری و عبرت از حوادث و رخدادهای مهم دنیا در بخش بهداشت و درمان در تقلیل پیامدهای ناگوار حوادث، نقش ویژه مدیران و پرسنل سازمانها از جمله دانشگاهها در پدافند غیر عامل به درستی تعریف و تبیین شود.

ور در پایان نیز با اشاره به اینکه واحد تهران شمال قطب علمی پدافند غیر عامل شده بر استمرار اینگونه نشست ها با نگاه پدافندی تاکیدکرد.

در ادامه نشست دکتر سید مجتبی حسینی، پزشک و مدیر گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی و سوانح طبیعی واحد تهران شمال پیرامون موضوع جلسه اظهار داشت: اﭘﯿﺪﻣﯿﻮﻟﻮژی بیماری ایدز در ایران طی چند سال اخیر  از روش ابتلا از طریق سرنگ مشترک در معتادان تزریقی به راه انتقال از تماس جنسی تغییر یافته است و این موضوع با توجه به جوان بودن جامعه ما و عدم اطلاع و آگاهی مناسب افراد نسبت به این بیماری بسیار نگران کننده است.

مدیر گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی واحد تهران شمال ضمن تشریح راه های انتقال این ویروس، با اشاره به آخرین آمار مبتلایان به ویروس اچ آی وی که توسط  وزارت بهداشت اعلام شده گفت: درصد زیادی از  مبتلایان به ویروس اچ آی وی به دلیل عدم آگاهی، باورهای غلط، نگرانی از طرد شدن از جامعه و دیدگاه های خاص اطرافیان از وضعیت آلوده شدن خود به این ویروس آگاه نیستند و تمایلی برای بررسی و آزمایشات تشخیصی ندارند.

دکتر حسینی با اشاره به اول دسامبر ، دهم آذر ماه، روز جهانی ایدز برگزاری اینگونه  نشست ها را فرصتی برای اطلاع رسانی به جامعه دانشگاهی خصوصا جمعیت جوان دانست و ابراز امیدواری کرد افزایش آگاهی جامعه بتواند موج سوم این بیماری را کنترل و تعداد مبتلایان را کاهش دهد.

سومین سخنران این نشست دکتر زهرا علی پوردرویش مدیر گروه مدیریت دولتی بود که به تشریح پژوهش اخیری که در مورد آسیب شناسی و مدیریت کادر درمان در مواجه با بیماران مبتلا به اچ آی وی ایدز انجام داده بود پرداخت.

دکتر محسن عامری سخنران بعدی این نشست طی سخنانی با اشاره به ابعاد فرهنگی این بیماری و تاثیرات آن بر جامعه اذعان داشت ایدز فقط یک بیماری نیست که بتوان با پیشرفت علم پزشکی آن را مهار نمود. بلکه پدیده ای است که با لایه های متفاوت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی ، سیاسی، اعتقادی، خانوادگی و ... در ارتباط است. وی افزود رویکرد فرهنگی برای جلوگیری و زمان درمان ایدز می تواند یک مفهوم کلی برای رسیدن به اقدامی پایدارتر، وکار امد مرتبط سازد همچنین می تواند به شیوه های مختلف از محیط زندگی انسانی در قبال خطر ایدز محافظت نمود.

آخرین سخنران این نشست دکتر سمیه جاسبی استادیار گروه کامپیوتر واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بود که به تشریح ابعاد مختلف فناوری و چگونگی استفاده از آن در پیشگیری، تشخیص و پیگیری روند درمانی بیماران مبتلا به ایدز پرداخت و ضمن تشریح تحقیقات جدید در زمینه اینترنت اشیا (IOT ) و تجهیزات الکترونیکی جدید تولید شده در خصوص ویروس اچ آی وی، چند کیت الکترونیکی تولید شده در دنیا جهت تشخیص سریع و زود هنگام این ویروس را معرفی نمود. وی در انتها  ابراز امیدواری کرد همکاری بین رشته ای خصوصا فی مابین واحدهای دانشگاه آزاد و گروه های مختلف بتواند دستاوردهای مثبتی را در حوزه فناوری خصوصا اینترنت اشیا و تاثیر آن بر حوزه بهداشت و درمان فراهم نماید.

این نشست هفتم آذرماه در سالن اجتماعات دانشکده مدیریت برگزار شد.