نشست مشترک معاون پژوهش و فناوری واحد تهران شمال با مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان تهران

۰۸ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۴:۱۰ کد : ۷۷۲۲ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها اخبار تصویری

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، نشست مشترک با مسئولان شرکت شهرک­های صنعتی استان تهران با حضور دکتر صابر صفار معاون پژوهش و فناوری واحد، دکتر بهروز عرب مدیر ارتباط با صنعت واحد، مهندس صابر پرنیان مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان تهران و دکتر علی تشنه دل معاون صنایع کوچک شرکت شهرک­های صنعتی استان تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست که در دفتر مدیریت شرکت برگزار شد، گزارشی در مورد شهرک­های صنعتی استان تهران، وضعیت فعالیت هر یک از این شهرک ها و واحدهای مستقر در آن ها ارائه شد.

دکتر صابر صفار، معاون پژوهش و فناوری واحد تهران شمال در این نشست با اشاره به موانع ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت، گفت: دانشگاه‌ها باید برای اصلاح وضعیت موجود رویه مرسوم پژوهشی خود را تغییر داده و با رویکرد جدید وارد مذاکره با سازمان ها و صنایع شوند. وی در ادامه افزود: اصولاً به جای تعریف مسأله در دانشگاه، صنعت باید مشکل و مسأله خود را مطرح نموده و اساتید در دانشگاه این مسائل و مشکلات را به پایان­نامه ها و طرح های پژوهشی تبدیل نموده و در نهایت انجام این طرح ها و پایان نامه ها به حل مشکلات صنعت منجر شود. به عبارت دیگر، پژوهش های تعریف شده در دانشگاه باید مسأله محور باشد تا خروجی آن برای جامعه مفید واقع شود. دکتر صفار با معرفی برخی از مدل­های موفق ارتباط با صنعت در دانشگاه های معتبر دنیا، افزود: در داخل کشور نیازمند تحول در بخش پژوهش دانشگاه­ها هستیم. دکتر صفار در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به مفهوم "استاد صنعت"، تنها راه تحقق اهداف صنعت و جلوگیری از انحراف مسیر تحقیقات در دانشگاه را حضور استاد صنعت به عنوان نماینده مورد وثوق صنعت در فرآیند انجام تحقیقات دانشگاهی از ابتدا تا انتها معرفی نمود. دکتر صفار تصریح نمود: دانشگاه با تمام امکانات سخت افزاری و مجموعه اعضای هیأت علمی توانمند و دانشجویان مستعد خود می تواند به عنوان بخش تحقیق و توسعه برای واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی ایفای نقش نماید، که در اینصورت واحدهای صنعتی بدون صرف هزینه­های هنگفت راه اندازی بخش R&D می­توانند از توسعه پایدار برخوردار شوند.

در این جلسه مهندس پرنیان ضمن تأیید صحبت­های دکتر صفار و تأکید بر تقویت همکاری دانشگاه و صنعت، به ذکر آسیب های موجود در این زمینه پرداخت و از رویکرد جدید دانشگاه در این زمینه استقبال نمود. مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان تهران، حل مسائل و معضلات فعلی شهرک های صنعتی از جمله وابستگی به قطعات و محصولات خارجی و مسائل زیست محیطی را از اولویت های کاری این شرکت برشمرد و خواستار مشارکت دانشگاه در حل این معضلات شد.

در این جلسه همچنین دکتر علی تشنه دل معاون صنایع کوچک شرکت شهرک­های صنعتی استان تهران از برنامه های این معاونت در برگزاری فن بازارها، اطلاع رسانی به دانشگاه ها در خصوص اولویت های پژوهشی شرکت شهرک های صنعتی و حمایت از طرح های پژوهشی و پایان نامه های دانشجویی مرتبط با فعالیت های این شرکت خبر داد.

در پایان این نشست مقرر شد جلسات منظم بین دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه و شرکت شهرک های صنعتی به منظور شناسایی مشکلات و مسائل واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی استان تهران تشکیل شده و برنامه ریزی جهت تعریف طرح های پژوهشی و پایان نامه های دانشجویی برای حل این مشکلات صورت پذیرد.