کسب عنوان دانشجو و پژوهشگر برتر در جشنواره پروفسور حسابی توسط دانشجوی واحد تهران شمال

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۴:۲۰ کد : ۹۰۰۶ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها اخبار تصویری

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، محمدرضا عزیزی از دانشجویان کارشناسی ارشد رشته فلسفه و پژوهش هنر واحد تهران شمال با ارایه مقاله «مطالعه تطبیقی نمود مفاهیم حکمت اشراق سهروردی در نگارگری و موسیقی سنتی ایران» در جشنواره پروفسور حسابی که در اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد، به عنوان دانشجو و پژوهشگر برتر شناخته شد.

ضمن اظهار خرسندی از کسب این عنوان علمی-پژوهشی برای این دانشجوی ساعی واحد تهران شمال و استادان ارجمندی که در این توفیق نقش داشته اند، مصاحبه کوتاهی را با ایشان انجام داده ایم که در ادامه می آید.

لطفا خودتان را معرفی کنید.

محمدرضا عزیزی هستم متولد ۲۵ اسفند ۱۳۷۳ در زنجان. دارای مدرک کارشناسی مهندسی معماری و دانشجوی ترم آخر رشته پژوهش هنر، ورودی سال ۹۷ دانشگاه آزاد واحد تهران شمال هستم که علاوه بر تحصیلات دانشگاهی در زمینه موسیقی سنتی ایران و نوازندگی تار هم فعالیت دارم.

تحصیل در این واحد دانشگاهی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ نقاط قوت و جذابیت‌های تحصیل در این واحد را بفرمایید و چه نقدهایی بر این مجموعه دانشگاهی دارید؟

این دانشگاه برای من به شخصه، محلی بود که در وهله اول یک انگیزه بزرگ بود تا بتوانم اطلاعات تخصصی و موارد مهم علمی را در زمینه های تخصصی هنری افزایش بدهم و در کنار آن به فعالیت های هنری شخصی ام نیز بپردازم.

در مجموع باید بگویم که واحد تهران شمال دارای محیطی بسیار خوب و دوستانه بوده و دارای اساتیدی با درجه علمی بالاست و با وجودی که این واحد، دانشکده تخصصی هنر ندارد و فقط در مقطع ارشد رشته پژوهش هنر دارد، اما فعالیت های آموزشی و پژوهشی و میزان تلاش و سطح علمی اساتید به گونه ای است که بعید می دانم دانشجویان از این بابت احساس خلاء کنند.

اگر به زمان پیش از انتخاب دانشگاه، جهت تحصیل در مقطع ارشد برگردید، سه واحد دانشگاه آزاد که انتخاب می‌کردید، را نام ببرید.

تهران شمال، تهران مرکزی، علوم و تحقیقات

در مورد موضوع پایان‌نامه، علت انتخاب آن، اهداف آن و استادان راهنما و مشاورتان توضیح مختصری بدهید.

پایان نامه من به دلیل علاقه شخصی و تجربه زیستی که دارم با عنوان «زیبایی شناسی موسیقی سنتی ایران بر اساس حکمت اشراق شیخ شهاب الدین سهروردی» است و تلاش کرده ام که بتوانیم مفاهیم زیبایی این هنر ایرانی اسلامی را در چهارچوبی نظری و کاربردی تبیین کنیم.

در حال حاضر جناب آقای دکتر پویا سرایی استاد راهنمای مدعو من از دانشگاه تهران مرکز هستند که از اساتید فعال و بنام موسیقی سنتی ایران هم هستند. ایشان با دلسوزی بسیار، همراه من هستند و آقای دکتر حسین یزدی که از اساتید گروه فلسفه دانشگاه خودمان هستند بنابر صلاحدید مدیر گروه محترم، استاد مشاور این پروژه هستند و بنده از نظرات مهم و کاربردی شان استفاده می کنم.

جا دارد از استاد عزیزم سرکار خانم دکتر خانی هم تشکر کنم که از ابتدای مسیر انتخاب موضوع و‌ نوشتن پروپزال تا این لحظه از هیچ کمکی در پیشبرد این پروژه و سایر اهداف پژوهشی من دریغ نکرده اند.

در دوره ارشد تاکنون چند مقاله علمی داشته اید و کدام یک از مقالات شما در جشنواره دکتر حسابی برگزیده شد؟

در زمینه پژوهش دو مقاله علمی پژوهشی و دو نقد هنری اینترنتی در طول این دو سال نوشته ام که یکی از این مقالات در نشریه علمی-پژوهشی مطالعات عالی هنر (از مجموعه نشریات فرهنگستان هنر) در دست چاپ است و در تلاش هستم که مقاله مستخرج از پایان نامه ام را نیز به چاپ برسانم. مقاله دیگری هم تحت نظارت استاد ارجمندم سرکارخانم دکتر مینو خانی دارم که در ماه جاری موفق به کسب عنوان پژوهشگر برتر و مقاله برتر در جشنواره پایان نامه ها و مقالات برتر پروفسور حسابی و همچنین کسب جایزه ویژه این جشنواره شدیم.

لطفا در مورد اهمیت و اعتبار این جشنواره برای مخاطبین ما که عمدتا اعضای هیات علمی و دانشجویان می باشند، توضیح دهید.

جشنواره پایان نامه ها و مقالات برتر پروفسور حسابی با هدف هدفمند کردن پایان نامه ها و مقالات و رسالات علمی و دانشگاهی کشور هر ساله برگزار شده و در بخش های پایان نامه و مقاله برتر برگزیدگانی را انتخاب می کند. هیئت داوران این جشنواره را اساتید دانشگاهی وزارت علوم در همه رشته های تحصیلی تشکیل داده اند که در جهت تدوین منابع علمی برای استفاده بخش پژوهشی کشور تلاش  می کنند.

اعتبار جشنواره به دلیل سابقه فعالیت و همکاری همه واحدهای دانشگاهی کشور و حضور گسترده دانشجویان و اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها در آن، در جایگاه بالایی قرار دارد و خدا را شاکرم که توانستیم در این جشنواره موفقیتی را کسب کنیم.

چطور شد که تصمیم به نگارش این مقاله گرفتید و در این همایش شرکت کردید؟

در طول مدت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، در کلاسهای درسی مختلفی که با مباحث پژوهشی با سرکار خانم دکتر خانی داشتم، با راهنمایی های ایشان و روند پیشرفت و احساس نیاز برای نوشتن مقاله علمی مرتبط با علاقه و در جهت رسیدن به موضوع پایان نامه مناسب شروع به نوشتن مقاله ای تطبیقی تحت عنوان «مطالعه تطبیقی نمود مفاهیم حکمت اشراق سهروردی در نگارگری و موسیقی سنتی ایران» کردم که نگاهی است زیباشناسانه بر اساس فلسفه اشراق فیلسوف نامی جهان اسلام بر دو هنر نگارگری و موسیقی سنتی ایران؛ در نهایت با نظارت خانم دکتر خانی بعد از حدود ۵ ماه مقاله را با رسیدن به کیفیت نسبتا مناسب برای داوری به جشنواره پروفسور حسابی ارسال کردیم و خوشبختانه مورد قبول هیات داوران این جشنواره قرار گرفت.

چه عواملی را در کسب این موفقیت موثر می‌دانید؟

بنده معتقدم که این مهم به دست نیامده است مگر به لطف پروردگار و کمک همه اساتیدی که در دوره های مختلف هنری و تحصیلی ام داشته ام.

آیا برنامه‌ خاصی را برای تحصیل و پژوهش یا کار عملی در زمینه هنر در نظر دارید؟

بله چنانچه که اشاره فرمودید برای قبولی در آزمون دکتری برنامه ریزی می کنم تا به امید خدا این امر محقق شده و علاوه بر این امیدوارم تا به امید خدا بتوانم به تدوین نهایی آلبوم موسیقی در دست انتشارم و ‌سایر فعالیتهایم‌ در زمینه هنری و پژوهشی ام بپردازم.

سخن آخر؟

همواره شرایط فرهنگی خانوادگی و علاقه و تجربه زیستی من در مسیر فراگیری هنر والای موسیقی ایران در کنار راهنمایی ها و حمایت های خانواده ام و اساتید محترم در موفقیت هایی که تا اینجا داشته ام موثر بوده و امیدوارم این دستاورد نیز شروع خوبی باشد برای سایر فعالیتهای هنری و پژوهشی ام که ان شاءالله در آینده خواهم داشت.

مجددا این پشتکار و این موفقیت را به شما تبریک می گوییم و برایتان آرزوی موفقیت های بیشتر را داریم.

من هم از شما بابت این فرصتی که در اختیارمن گذاشتید تشکر می کنم و آرزوی سلامتی و موفقیت برای همه رهروان کسب علم و دانش و اعتلای هنر ایران عزیزمان را دارم.