مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شمال ‌در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

دوره‌های حضوری مدرسه عالی مهارتی پدافند غیر‌عامل از تیرماه برگزار می‌شود

۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۰:۲۴ کد : ۹۰۳۸ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها اخبار تصویری
دوره‌های حضوری مدرسه عالی مهارتی پدافند غیر‌عامل از تیرماه برگزار می‌شود

لاله فرهنگ‌متین، مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ‌در گفت‌وگو با «فرهیختگان» از اهداف راه‌اندازی این مدرسه سخن می‌گوید. به گفته او هدف اصلی از راه‌اندازی مدرسه عالی مهارتی پدافند غیرعامل، پیاده‌سازی ضوابط و اصول پدافند غیرعامل و مصون‌سازی کشور در برابر تهدیدات عامدانه، فرهنگ‌سازی اصولی و ارائه آموزش‌های هدفمند در سطح جامعه است.

او توضیح داد: «این آموزش‌ها در سطوح مختلف تعریف شده که آموزش عمومی ‌در قالب فرهنگ‌سازی عمومی‌، آموزش فنی تخصصی، آموزش‌های عرضی کارشناسان، مدیران و... از‌جمله آنهاست».

مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ‌معتقد است یکی از خلأهای آموزشی، آموزش پدافند غیر‌عامل در سطح دانشگاه‌هاست. او در این باره گفت: «جامعه دانشگاهی، یکی از اثرگذارترین گروه‌های اجتماعی و نیازمند آموزش مناسب در حوزه پدافند غیرعامل است به‌طوری که ادبیات پدافند غیر‌عامل ادبیات رایج جامعه شود».

او ادامه داد: «آشنایی متخصصان و افزایش توان مهارتی و تخصصی نیروهای متخصص و ماهر با اصول و مفاهیم پدافند غیر‌عامل، ارتقای سطح تاب‌آوری و روحیه مقاومت براساس اصول پدافند غیرعامل در آنها، آموزش عمومی و ترویج اهداف سازمان در آحاد جامعه از اهداف اصلی مدرسه عالی پدافند غیرعامل و از ضروریات است».

‌متین در ادامه تاکید کرد: «همچنین با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در نگاه علمی، دانشگاهی، تحقیقاتی، روزآمد و دقیق و همه‌جانبه به پدافند غیرعامل به‌عنوان یک اصل همیشگی و مستمر، ضرورت آموزش پدافند غیرعامل از بستر دانشگاه امری لازم و ضروری است. مدرسه عالی مهارتی پدافند غیرعامل واحد تهران شمال ‌درخصوص آموزش و مهارت‌افزایی پتانسیل مطلوبی در این راستا دارد».

مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ‌در پاسخ به این سوال که اصلا چرا راه‌اندازی این مدرسه به واحد تهران شمال ‌سپرده شد، توضیح داد: «از سال 1397 از طرف دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، برنامه و ماموریت علمی واحد تهران‌شمال پدافند غیرعامل مصوب شد. بعد از انعقاد تفاهمنامه مشترک بین واحد تهران‌شمال و سازمان پدافند غیرعامل کشور در دی‌ماه 1397، عمده فعالیت‌های تخصصی و علمی واحد ذیل محور پدافند غیرعامل پیگیری می‌شود. از‌جمله اقدامات در راستای این ماموریت مهم علمی، راه‌اندازی مدرسه عالی مهارتی پدافند غیرعامل است».

به گفته او این مدرسه عالی با هدف آموزش‌های پدافند غیرعامل و فرهنگ‌سازی اصول پدافندی در سطح جامعه، ذیل معاونت فنی و مهارتی سما در دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای سال 1398راه‌اندازی شد.

متین در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص اقداماتی که تاکنون در این مدرسه انجام شده است نیز صحبت به میان آورد و اظهار کرد: «یکی از اولین  اقدامات درخصوص راه‌اندازی مدرسه عالی، تدوین طرح توجیهی آموزشی و مالی مدرسه عالی و مکاتبه با معاونت فنی و مهارتی سما در دانشگاه آزاد اسلامی و اخذ مجوز بود. در مرحله دیگر نشست‌های متعدد ذیل معاونت آموزش و معاونت فرهنگی در سازمان پدافند غیرعامل برای تدوین نقشه راه همکاری مشترک با واحد تهران‌شمال برگزار شده‌ و سطوح مختلف آموزش و نحوه همکاری مدرسان و برای تولید سرفصل‌های آموزشی مشخص شد».

او در ادامه تصریح کرد: «سپس فضای فیزیکی و تجهیزات مورد نیاز برای شروع به‌کار رسمی مدرسه عالی فراهم شد و در مرحله آخر مخاطبان دوره‌های اول شروع به فعالیت رسمی مدرسه عالی پدافند غیرعامل ذیل کارگاه‌های تربیت مربی در حوزه شیمیایی، زیستی و... مشخص شدند».

مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شمال در پاسخ به سوال دیگری مبنی‌بر اینکه این مدرسه چه زمانی شروع به کار خواهد کرد و قرار است چه تعداد دانش آموخته جذب شوند، گفت: «مقرر بود افتتاحیه مدرسه در اسفند‌ماه 98 باشد و با شیوع کرونا و تعطیلی آموزش‌های حضوری در راه‌اندازی رسمی آن وقفه ایجاد شد. در‌حال‌حاضر با توجه به زیرساخت‌های موجود واحد الکترونیک در آموزش مجازی و سامانه دان، مدرسه عالی برای فعال‌سازی حداکثری از این ظرفیت در دوران فاصله‌گذاری اجتماعی به‌دلیل شیوع کرونا بهره‌مند خواهد شد».

دوره‌های حضوری از تیرماه آغاز می‌شود

او ادامه داد: «همچنین دوره‌های حضوری با رعایت فاصله‌گذاری از تیر‌ماه 1399 برگزار خواهد شد. تهدیدات شیمیایی از جنبه ایمنی و امنیت ذیل قرارگاه شیمیایی پدافند غیرعامل است و با توجه به وجود آزمایشگاه تخصصی مرکزی در واحد تهران‌شمال و همچنین در برخی از واحدهای دانشگاهی، متخصصان و کارشناسان آزمایشگاهی و اساتید و دانشجویان علاقه‌مند این حوزه می‌توانند مخاطبان آموزش‌های عمومی و تخصصی-‌مهارتی در حوزه پدافند شیمیایی باشند. سایر حوزه‌ها مثل پدافند زیستی، سایبری، شهر هوشمند و... نیز به‌ همین ترتیب از اهمیت موضوعی بالایی برخوردار هستند».

حضور استادان خبره در مدرسه عالی مهارتی پدافند غیر‌عامل

متین درخصوص استادانی که در این مدرسه حضور خواهند داشت، اظهار کرد: «مدرسان و مربیان تخصصی این مرکز از اساتید خبره در این حوزه از سازمان پدافند غیرعامل کشور و همچنین واحد تهران شمال و سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی مرتبط می‌باشند».

به گفته او محورهای کلی آموزش شامل: پدافند سایبری، پدافند زیستی، پدافند اقتصادی، پدافند مردم‌محور (مردم‌داری، مردم‌یاری و مردم‌بانی)، پدافند فرهنگی، پدافند شیمیایی، پدافند پرتویی، پدافند فنی‌مهندسی، پدافند کالبدی و امور زیربنایی و دروس موردی تخصصی (مدیریت بحران، الکترومغناطیس، تهدیدات، سناریو‌نویسی، ارزیابی ریسک، نفت، گاز، پتروشیمی، انرژی و...) هستند.

مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شمال اضافه کرد: «‌فعالیت‌های آموزشی مدرسه عالی مهارتی پدافند غیر‌عامل به‌صورت دوره‌های حضوری در یکی از ساختمان‌های واحد تهران‌شمال واقع در میدان هروی خیابان مکران‌جنوبی انجام می‌پذیرد».

او در پاسخ به این سوال که چه مدرکی به دانش‌آموختگان ارائه می‌شود، گفت: «در پایان دوره‌های آموزشی و مهارتی گواهی‌های معتبر مربیگری و... به دانش‌آموختگان اهدا خواهد شد».