در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد؛

مراسم چهلمین روز درگذشت آیت الله مصباح یزدی

۲۰ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۷:۴۷ کد : ۱۰۰۱۵ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها اخبار تصویری
مراسم چهلمین روز درگذشت آیت الله مصباح یزدی، با حضور رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فرزند این عالم جلیل القدر در واحد تهران شمال برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در این مراسم که با حضور اعضای هیأت رئیسه، تعدادی از استادان، کارکنان و دانشجویان این واحد دانشگاهی برگزار شد، حجت الاسلام دکتر آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و از شاگردان آیت الله مصباح یزدی، به بیان سخنانی با موضوع عملکرد ایشان در حوزه تمدن اسلامی و تمدن سازی پرداخت.

وی ضمن توضیح واژه تمدن، رد نظریه وجود تمدن اسلامی را کار افرادی دانست که یا جاهل و نادان هستند یا نگاه و نظر آنها به جاهایی دیگر است و گفت: اتفاقا تمدن اسلامی، تمدنی بسیار جامع، گسترده و کامل است.

آقاتهرانی در خصوص نقش علامه مصباح یزدی در بحث فرهنگ و تمدن اسلامی گفت: در این خصوص همین بس که حضرت آقا که به عنوان یک صاحب نظر بزرگ در مباحث فرهنگی و تمدن اسلامی شناخته شده است، نقش آیت الله مصباح را در بحث تمدن و فرهنگ اسلامی بسیار منحصر به فرد خوانده اند.

این شاگرد آیت الله مصباح، با بیان اینکه ما جهان بینی های غربی و آشنایی با نظرات متنفکران  غربی و نقد آنها را از حضرت استاد(علامه مصباح) آموختیم، گفت: ایشان مباحث خداشناسی، هستی شناسی، انسان شناسی و اخلاق را به عنوان علوم پایه انسانی شخصا تدریس می کردند.

آقاتهرانی در ادامه گفت: حضرت استاد 12 نفر از ما شاگردانش را به کانادا فرستاد و گفت: در هر رشته ای که رفتید شیوه تحقیق آنها را بیاموزید تا وجه اختلاف یا وجه وحدت خود را با آنها بدانیم. ایشان معتقد بودند که در تضارب افکار است که فکر سوم پدید می آید و اگر این تضارب آراء نباشد به افکار و آراء درست نخواهیم رسید.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان خاطره ای در مورد نوع نگاه علمای دینی به دانش آیت الله مصباح گفت: یک روز ما خدمت آیت الله سیدعزالذین زنجانی رسیدیم و گفتیم که بنا داریم یک دوره تربیتی را برگزار کنیم و مباحث و مبانی آن را زیر نظر آیت الله مصباح تدوین کرده ایم و آمده ایم تا نظرات شما را هم لحاظ کنیم که ایشان فرمودند: من روی نظر آیت الله مصباح هیچ نظری ندارم و در ادامه در خصوص اعتبار علمی مباحث معارف قرآنی که توسط آیت الله مصباح تدوین شده بود، گفت: من به آیه ای از قرآن رسیده بودم که پیامبر در عرصه قیامت می آیند و می گویند خدایا این امت من، قرآن را مهجور گذاشتند اما وقتی کتاب ایشان(آیت الله مصباح) را دیدم یقین حاصل کردم که پیامبر در قیامت چنین کاری نخواهند کرد، زیرا (آیت الله)مصباح با این کتاب قرآن را از هجران درآورده است.

حجت الاسلام آقاتهرانی طرح ولایت که همان تدوین مبانی و مبادی فکری برای دانشجویان دانشگاه ها بود، را از جمله اقدامات آیت الله مصباح خواند و گفت: ما در این طرح گفتیم که دانشجویانی را از هر دانشگاه بیاوریم و در یک دوره چهل روزه این مبانی را به او بیاموزانیم و این طرح را که با مخالفت های فراوانی روبرو شد با آموزش چندهزار دانشجو برگزار کردیم و ایشان با مطرح کردن بحث هستی شناسی مباحث نبوت و ولایت و ... را نیز در ضمن آن، تبیین کردند.

وی با بیان اینکه از ایشان آثار بسیاری برجای مانده است، گفت: حضرت آقا(مقام معظم رهبری) تاکنون 62 یا 63 بار از طرح ولایت ایشان حمایت کرده اند.

آقاتهرانی با تاکید بر اینکه به اعتقاد من آیت الله مصباح برای رساندن ما به تمدن اسلامی بیشتر و جدی تر از خیلی ها تلاش کردند، گفت:  ما شاگردان ایشان بنا گذاشتیم که مکتب اخلاقی علامه مصباح را منتشر کنیم که متاسفانه این سعادت حاصل نشد که در زمان حیات مبارک ایشان این کار را به انجام برسانیم؛ اما تاکنون حدود 15 جلد آن را منتشر کرده ایم.

در ادامه این مراسم خانم دکتر زهرا مصباح یزدی، فرزند آیت الله مصباح و از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال نیز به بیان برخی خصوصیات علمی و اخلاقی ایشان پرداخت.

در پایان این مراسم هیات رئیسه، استادان، کارکنان و دانشجویان واحد تهران شمال با حضور فرزند آیت الله مصباح یزدی از مقام علمی و معنوی این عالم فقید تجلیل کردند.