به همت بسیج اساتید واحد تهران شمال؛

کرسی ترویجی «چالش‌های ثبت سوابق درس‌آموخته‌ها و پایش بیماران مبتلا به کووید-۱۹» برگزار شد

۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۱:۳۰ کد : ۱۰۱۳۲ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها اخبار تصویری

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، کرسی علمی ترویجی «چالش‌های ثبت سوابق درس‌آموخته‌ها و پایش بیماران مبتلا به کووید-۱۹» به همت بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد.

در این نشست شروین اسدزاده، عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال به‌عنوان ارائه‌دهنده نشست به سخنرانی پرداخت. همچنین در این کرسی سینا لاله، استاد مدعو گروه مهندسی صنایع واحد تهران شمال به‌عنوان ناقد اول و مقداد حاجی محمدعلی جهرمی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع واحد تهران شمال به‌عنوان ناقد دوم و مدیر جلسه حضور داشتند.

شروین اسدزاده، عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در این کرسی گفت: شیوع و پیدایش کرونا، طی ماه‌های گذشته به بزرگترین شوک وارده در عرصه‌های بین المللی تبدیل شده و توجه تمام دولت‌ها در سراسر دنیا به آن معطوف شده است. کووید-۱۹ در زمان بسیار کوتاه با تبعات بسیار وسیع، مرگ و میر قابل توجه و همراه با آسیب‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، پیچیدگی بیش‌ازپیش جهان امروز را نمایان کرده است و اهمیت توجه به ثبت سوابق، درس‌آموخته‌ها و پایش بیماران را یادآور می‌شود.

وی افزود: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر به‌عنوان یکی از واحدهای عمده درگیر در برنامه مقابله با کووید-۱۹ بوده و به‌صورت شبانه‌روزی در تمامی استان‌ها و شهرستان‌های کشور قبل از تشخیص نخستین مورد کرونا در آماده‌سازی، پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری نقش مؤثری را ایفا کرده است. در حقیقت تمامی مستندات و دستورالعمل‌ها از سوی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر به معاونت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی برای اجرا در مراکز ارائه شده و در این راستا اخذ بازخوردهای زودهنگام و انجام اقدامات اصلاحی همواره جزو لاینفک یک سیستم درمانی است.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال بیان کرد: با توجه به مباحث مذکور و مهم بودن کیفیت بخش سلامت و آثار مخرب فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی پاندمی کووید-۱۹ و به دلیل پراهمیت بودن جان بیمار که ممکن است وجود روش‌های خیلی پیچیده برای پایش، هزینه‌های سنگین، خطرات جدی و حتی مرگ‌ومیر را به همراه داشته باشد، هدف این کرسی بحث و نظریه‌پردازی درباره به‌کارگیری کنترل فرآیند آماری برای پایش خدمات درمانی ارائه شده به مبتلایان بیماری کووید-۱۹ است که منجر به شاخص‌ها و خواص آماری مطلوبی خواهد شد.

اسدزاده خاطرنشان کرد: درمان‌های دارویی و غیردارویی مختلفی در مراحل مختلف به بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تجویز شده که بررسی عملکرد هر یک از این درمان‌ها و مقایسه اثربخشی آن‌ها به شدت مورد توجه است. در این کرسی قصد داریم تا با ارائه رهیافتی عملیاتی به پایش داده‌های طول عمر بیماران مبتلا به کووید-۱۹ و چالش‌های ثبت سوابق دانش‌آموخته‌ها بپردازیم تا با سرعت بیشتری بتوان در مورد کارا و یا ناکارا بودن سیستم درمانی تصمیم‌گیری کرد.

تبیین ۱۰ مرحله برای طراحی پایش بیماران مبتلا به کووید-۱۹

وی ادامه داد: به‌طور کلی برای طراحی یک روش پایش در این مسئله، از رویه‌ای مشتمل بر ۱۰ مرحله استفاده خواهیم کرد که به ترتیب شامل تعریف مسئله و انتخاب مدل رگرسیونی مناسب، شناسایی مشخصه‌های کیفی اساسی همچون طول عمر بیماران، تشخیص متغیرها و فاکتورهای مؤثر بر متغیر طول عمر بیماران، شناسایی ساختار و توزیع متغیرهای مدل، طراحی و توسعه مدل‌های رگرسیونی بر اساس رابطه بین متغیر طول عمر و متغیرهای تأثیرگذار، بررسی کفایت مدل، انتخاب نمودار کنترل مناسب برای پایش فرآیند درمانی مذکور، تلفیق مدل رگرسیونی اتخاذ شده و نمودار کنترل پایش داده‌های طول عمر، محاسبه حدود کنترل و طراحی روش پایش، و در نهایت ارزیابی کارایی روش ارائه شده با استفاده از شاخص‌های ارزیابی نمودار کنترل است.