معاون توسعه فرهنگی و اطلاع‌رسانی سازمان پدافند غیرعامل کشور :

بصیرت یک موهبت خدایی است

مراسم بزرگداشت حماسه ۹ دی، روز بصیرت و میثاق با ولایت، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، در این مراسم که به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی و بسیج کارکنان این واحد دانشگاهی برگزار شد، دکتر محسن محبی، معاون توسعه فرهنگی و اطلاع‌رسانی سازمان پدافند غیرعامل، ضمن تسلیت بمناسبت ایام شهادت صدیقه طاهره، حضرت فاطمه زهرا(س) و شهید راه ولایت  و مقاومت حاج قاسم سلیمانی، سالروز حماسه پرشکوه 9 دی را تبریک گفت.

دکتر محبی در این مراسم ضمن تشریح زمینه های ظهور و بروز گفتمان و رویکرد تعامل با دنیا که مذاکره و ارتباط با آمریکا را در بر دارد، این رویکرد را در مقابل رویکرد مقاومت که از زمان دفاع مقدس در کشور شکل گرفته است، خواند و گفت:  عده ای از سیاسیون در زمان جنگ  و پس از آن رویکرد تعامل با دنیا را مطرح  کردند  و قائل بودند که برای بقا اصل نظام و حفظ انقلاب ، چاره ای جز ارتباط با آمریکا نداریم. موضوع مذاکره با آمریکا از آغاز دولت سازندگی شروع شد و بعدها هم ادامه پیدا کرد و هر از گاهی با یک عنوان جدید مطرح می شود به نحوی که یک بار با عنوان تعامل با دنیا، یک بار با عنوان گفتگوی فرهنگ ها و تمدن ها و یکبار با عنوان برجام ظهور و بروز پیدا می کند.

البته در دوران دفاع مقدس هم،شاهد همین نوع نگرش در برخی مقامات از جمله بنی صدر هستیم که علیرغم هشدارهای مکرر اطلاعات ارتش و سپاه، در خصوص احتمال حمله عراق ایران،  این هشدار را جدی نمی گرفت و باور نمی کرد و معتقد بود از مسیرهای سیاسی و مذاکره مساله حل می شود.

وی نظریه مقاومت را نظریه ای پیروزمندانه خواند که در دوران دفاع مقدس و در بین نیروهای انقلابی به وجود آمد و گفت: در سال اول جنگ که بنی صدر رئیس جمهور بود به خاطر نوع نگاه او به جنگ و اعتقادش به عدم مداخله نیروهای مردمی در جنگ و نظریه های کلاسیک او در جنگ هیچ توفیقی نداشتیم اما پس از عزل بنی صدر با ایجاد وحدت بین ارتش و سپاه طی یک سال با اجرای چهار عملیات بزرگ حدود 80 درصداز مناطق  اشغالی را پس گرفتیم.

این استاد دانشگاه حاج قاسم سلیمانی را تربیت یافته تفکر مقاومت در 8 سال دفاع مقدس مقدس برشمرد و گفت همه دستاوردهای حاج قاسم، آورده و محصول نگاه مقاومتی اوست.

وی رویکرد تسلیم و مذاکره و وادادگی را در مقابل رویکرد مقاومت دانست و گفت: رویکردهای عملیاتی این طیف با رویکرد مقاومت و اهداف آن تفاوت دارد. رویکرد مذاکره، مذاکره بین یک کشور با یک کشور دیگر است در حالی که ما صرفا یک کشور نیستیم و انقلاب اسلامی تنها متعلق به ایران و محدود به کشور ایران نیست.

دکتر محبی مطرح کردن شعار های ملی گرایانه در غائله سال 88 را در راستای محدود و محصور کردن انقلاب اسلامی به حوزه جغرافیایی ایران ذکر کرد و گفت: این رویکرد با رویکرد و اهداف انقلاب اسلامی که نگاه تمدن سازی نوین اسلامی دارد مغایر است.

معاون توسعه فرهنگی و اطلاع رسانی سازمان پدافند غیرعامل در تشریح دیگر رویکردهای عملیاتی این طیف اشاره کرد که زمانی برخی از بزرگان گفتند ما باید عنوان "امام" را صرفا به حضرت امام خمینی(ره) منحصر کنیم و نباید بعد از او به کسی امام بگوییم که نتیجه این حرف تنزل جایگاه ولایت فقیه است در مقابل واژه امام، واژه امت قرار دارد و کل امت اسلامی و مسلمانان سراسر جهان را شامل می شود نه فقط یک کشور، اما واژه رهبری فقط به کشور ایران محدود می شود.

دکتر محبی با تاکید بر اینکه دعا کنیم که خداوند به ما بصیرت دهد تا در این پیچ و خم های تاریخ موفق باشیم، گفت: اگر خداوند به کسی توفیق ندهد حتی اگر آن فرد در خانه یک پیامبر هم بزرگ شده باشد باز هم بصیرت نخواهد یافت و مصداق آن وجود بعضی زنان و فرزندان بی بصیرت در خانواده برخی پیغمبران، ائمه و بزرگان است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ولایت یک جایگاه است که ولی فقیه می تواند تغییر کند، گفت: ما روشی برای اداره حکومت داریم به نام ولایت فقیه که در دنیا مشابه و نمونه ندارد. نظام ولایت فقیه در دنیا منحصر به فرد است که نگاه آن یک نگاه الهی ، عدالت محور و مدافع مظلومین و محرومین است و دلیل اصلی دشمنی و اشکال تراشی  دشمنان برای انقلاب اسلامی، همین است.

وی با تاکید بر این موضوع که سران فتنه باعث شدند آدم هایی در آن فتنه کشته شوند، حق هایی تضییع شود، به مقدسات اسلام توهین شود و عکس امام(ره) و پرچم عاشورا آتش زده شود و شبهاتی در اذهان برخی مردم باقی بماند، گفت: این ها چیزهایی نیستند که بخشوده شوند و همان گونه که سران خوارج فقط مسئولیت پاسخ گویی به نسل خود را ندارند بلکه در قبال تمام کسانی که در تمام دوران های پس از آنان به خاطر کارها و اعمال آنها گمراه شدند نیز مسئول هستند، فلذا پذیرش توبه این افراد ساده نخواهد بود.

دکتر محبی با اشاره به خسارات فتنه سال 88 گفت: در آن فتنه برخی افراد بی بصیرت با ندانم کاری خود یا به دلیل حب دنیا و حب مقام باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای کشور، جامعه، حاکمیت و حتی اعتبار آن در جهان شدند که خسارات مالی و حتی جانی بسیاری نیز در پی داشت. این افراد حتی اگر توبه هم بکنند، توبه آنان بسیار سخت پذیرفته خواهد شد و به اعتقاد من توبه آنان پذیرفته نخواهد شد. زیرا کار آنها مشابه کار همان کسی است که مدتی ادعای پیامبری کرد و بعد از مدتی نزد پیامبر زمان خود رفت و اظهار پشیمانی کرد و گفت: از خدا بخواه که توبه مرا بپذیرد و خداوند پاسخ داد که توبه او را می پذیرم به شرطی که تمام کسانی را که با تعالیم او گمراه شده اند را از ضلالت بیرون آورد. در واقع این شرط، یک شرط نشدنی بود زیرا بسیاری از این افراد در قید حیات نبودند یا در دسترس نبودند و یا قابل هدایت نبودند.

معاون توسعه فرهنگی سازمان پدافند غیرعامل در قسمت دیگری از سخنانش به تشریح راه های مقابله با فتنه پرداخت و گفت: طبق فرمایشات  مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، تقوا، بصیرت و اعتماد به مسئولین از راه های مقابله با وقوع فتنه است.